1 medalla i 5 rècords del club, 2 de Mataró 1 1 del Maresme al Campionat de Catalunya de relleus de promoció

Es va disputar dissabte a Granollers la final del Campionat de Catalunya de relleus de promoció, en la que hi van participar 4 equips del club amb un balanç formidable de 1 medalla de bronze i 5 rècords del club.

L' actuació més destacada va venir a càrrec de l´únic equip masculí (a la primera foto), el de 4 x 100 cadet. En semifinals, En Ricard Baker, en Víctor Garcia, l' Héctor Rey i en Kenneth Oliver van aconseguir el 4rt millor temps amb 47"3, fent miques un rècord del club que estava en 49"2 des del 1980, és a dir, 13 i 14 anys abans que naixessin els integrants d' aquest relleu.

L' objectiu a la final era clar: una medalla. I vaja si la van aconseguir! Esmicolant el registre que havien fet en semifinals, el van rebaixar en 9 dècimes més, fent 47"3 i obtenint un merescudíssim bronze, lluny però de l' or, guanyat per l' Universitari amb 46"1 i l' argent, pel Barça amb 46"6. El 4rt classificat fou l' Agrupació amb 47"9.

Amb aquest temps, a més, van batre de passada els rècords de Mataró i del Maresme, que estava en poder del quartet del Laietània format per Ramiro Chiriotti, Agustí Bartra, Isaac Genzor i Carlos Martínez amb 47"4 des del 2004.

En 4 x 80 infantil femení, a priori el podi semblava difícil però no impossible. En semifinals, la Claudia Balló, l' Alba Grau, la Manuela Reboredo i la Lauren Baker (a la segona foto) van avisar amb un nou rècord del club infantil i, de passada, també cadet, amb 44"1. Aquest registre representa també un nou rècord de Mataró infantil, millorant els 44"3 que tenien les laietanenques Tarragó, Badji, Tonijoan i Deiros des de l' any passat. Tot i això només van poder assolir el 5è millor temps dels equips que passaven a la final i a 1 segon just de l' equip que els precedia, de manera que ja es complicava força la medalla.

A la final, a més, van fer un temps lleugerament pitjor i van retrocedir una posició, acabant 6enes amb 44"6, mentre que el bronze s' aconseguia amb 42"8, una marca força més cara del que semblava que faria falta abans de començar per assolir medalla. Bona actuació d' aquest quartet.


L' equip benjamí femení de 4 x 60, format per María Martínez, Sofía Sanz, Adriana Nadal i Irene Reboredo semblava que ho tindria difícil per classificar-se entre els 8 primers, però ens van donar una agradable sorpresa classificant-se per a la final amb el 7è millor temps que, a més, esborrava el rècord del club que elles mateixes havien fet 15 dies abans. Amb la marca de 42"5, però, no hi havia possibilitats de lluitar pel podi, però potser podien millorar el seu temps. No va ser així, i a la final van fer un crono de 43"2 que els va atorgar la 7ª posició final.

Finalment, estava clar que l' equip aleví de 3 x 600 (a la 3ª foto) no optava a medalla, però s' havien guanyat la classificació per a la final merescudament i havien de lluitar pel millor resultat possible. La Sara Dorda, la Patricia Mas i l' Anna Fernández van lluitar de valent i van entrar 10enes amb 6'39"8, fregant el rècord del club que tenen des del 2007 la Lauren Baker, la Clara Sanz i la pròpia Sara Dorda amb 6'39"3.