4 medalles i borratxera de rècords del club al Campionat de Catalunya infantil i cadet en pista coberta

Magnífics els resultats aconseguits pels atletes de l' escola d' atletisme dels Lluïsos al Campionat de Catalunya infantil i cadet en pista coberta: 1 or, 2 argents, 1 bronze i ni més ni menys que 7 nous rècords del club.

La infantil Lauren Baker (a la primera foto) ha aconseguit dues medalles. A la prova en la que té el rècord català aleví a l' aire lliure, el salt d' alçada, la Lauren ha aconseguit imposar-se, tot i que amb més dificultats de les previstes. Acostumada a assegurar sempre una alçada de 1'44 cap amunt, la Lauren ha començat bé, saltant a la primera 1'26, 1'29 i 1'34. Sobre 1'36, però, ha tingut moltes dificultats, ja que no ha pogut superar aquesta alçada fins al 3er i darrer intent. El fet que una contrincant hagués passat els 1'36 a la segona obligava la Lauren a superar la següent alçada, els 1'38, si volia conquerir l' or, cosa que ha pogut fer a la segona, mentre que la seva adversària ja no podia. Ja guanyadora, la Lauren ha intentat sense èxit els 1'45.

Tot i que els 1'38 són una marca discreta per a ella (té 1'47 a l' aire lliure) ha batut 2 nous rècords del club: l' infantil, (fins ara no hi havia cap marca registrada en aquesta categoria en pista coberta) i el cadet, superant els 1'35 que tenia l' Elena González des del 1991.

La segona medalla obtinguda per la Lauren ha estat en triple salt. A la tercera competició de la seva vida en aquesta disciplina tan difícil, s' ha penjat la medalla de bronze, i això sense poder optar als dos darrers intents per coincidir amb el salt d' alçada. La marca aconseguida, 9'56, supera els 9'31 que tenia la Sandra Torrejón com a rècord del club infantil i la deixa a només 4 centímetres de l' argent i a 20 cm de l' or.

El seu germà, en Ricard Baker, no volia ser menys i també ha assolit dues medalles en categoria cadet , tot i que una d' elles ha estat en relleus. Així, en una magnífica prova de 4 x 200, el quartet format per Kenneth Oliver, Héctor Rey, Víctor Garcia i Ricard Baker (a la segona foto) ha tingut un magnífic comportament, obtenint un sensacional (i polèmic) sots-campionat, millorant el rècord de Mataró que havien aconseguit una setmana abans amb 1'46"03. La nova marca, 1'44"39, podia haver estat millor en una cursa menys accidentada.

El primer rellevista, Kenneth Oliver, va córrer magníficament i va entregar el relleu ja en segona posició a Héctor Rey. Al moment d' agafar el carrer lliure, l' Héctor es va situar primer, posició que va poder mantenir en Víctor Garcia corrent com un autèntic veterà, aguantant les escomeses dels rivals sense deixar mai la corda. Al darrer relleu, però, en Ricard Baker es va veure superat pel corredor de l' Universitari i el del C.A. Manresa, aquest darrer desplaçant clarament en Ricard fins al punt que el va treure fora de la pista. Al final, els nostres van entrar 3rs, però una desqualificació posterior de l' Universitari per entregar un relleu fora de zona ens va donar la segona posició.

Posteriorment, es va presentar una reclamació contra la infracció del C.A. Manresa. Fins i tot, el C.A. Igualada va presentar un vídeo, però les imatges no eren clares i, tot i les queixes de la resta dels clubs participants, els jutges no van desqualificar el C.A. Manresa, que es va proclamar així injustament campió de Catalunya. Coses del reglament: l' Universitari, clarament superior a la resta, desqualificat per una errada a l' entrega i el C.A. Manresa, obrint-se pas amb empentes, campió.

L' altra medalla d' en Ricard fou en triple salt, prova en la que, per primera vegada, va sobrepassar els 12 metres. Així, amb un millor salt de 12'06, en Ricard es va alçar amb el sots-campionat, lluny, però, del campió, que va quedar 40 centímetres per davant. Cal dir, però, que en Ricard només va poder disputar 3 intents (el 1er, el 2on i el 4rt) per coincidència amb altres proves. El rècord del club en aquesta prova encara queda una mica lluny (12'69 de l' Albert Clopés).

El propi Ricard va prendre part també en salt de llargada i, tot i quedar fora del podi, va batre un altre rècord del club. Amb un millor salt de 5'59, en Ricard va superar els 5'35 que tenia en Francesc Bonjoch com a rècord. El bronze va quedar relativament lluny, a 23 centímetres. Bona collita, doncs, d' en Ricard: 2 argents i 2 rècords del club.

Espectacular també, com a totes les actuacions d' enguany, el cadet Víctor Garcia, que va millorar en unes centèssimes el rècord del club que havia aconseguit ell feia un mes amb 2'55"27. La nova plusmarca, 2'54"87, li van donar a en Víctor la 4ª posició final, però lluny del bronze, aconseguit amb 2'52"30.

L' altre rècord del club superat quedarà en anècdota d' aquí a poc temps, perquè és un registre discret per al que val la seva protagonista. Així, la infantil Alba Grau (a la tercera foto), amb 9"05, va millorar lleugerament els 9"08 de la Rocío Moreno. L' Alba, però, no va poder lluitar per entrar a la final, ja que el seu temps de 9"05 va quedar lluny dels 8"77 que hi donaven el passi, i fou el 14è millor temps. El millor, però, és la recuperació de l' Alba després d' una greu lesió que l' ha tingut molts mesos apartada de l' esport. De fet, no va tornar a la competició fins el 2 de febrer, de manera que aviat es notarà una gran millora en els seus registres.

Molt bé també les infantils en el relleu 4 x 200. El quartet composat per Alexandra López, Lauren Baker, Alba Grau i Manuela Reboredo s' havien classificat amb el 5è millor temps a les eliminatòries de la setmana passada, fet que feia pensar que aspirarien al podi. A l' hora de la veritat no van tenirt massa opcions de fer-ho, però la seva actuació va ser excel.lent, millorant en unes centèssimes el seu temps per fer 2'01"97 i acabant en la 5ª posició final que els pertocava en teoria.

La resta de participants del club foren Kenneth Oliver, semifinalista en 60 cadets amb 8"09 (16è temps total) i l' infantil Carles Rey que, amb 3'27"42, va classificar-se 9è en 1000 llisos.

Volem felicitar a tots els responsables de l' escola d' atletisme per tots els èxits que s' estan aconseguint: en Miguel Ángel Gámez, la Xènia Pelegr i en Jordi Pelegrí. Evidentment, estan fent una bona feina.

En categoria juvenil, la Mireia Bonjoch (AAC) es va veure sorpresa per la seva companya d' entrenaments, la laietanenca Isabel Bartra, i va aconseguit el sots-campionat català, tot i ser la favorita inicialment. La Mireia probablement va notar el fet d' haver competit el dia abans a València al Campionat d' Espanya absolut, ja que en tot l' any no havia saltat mai menys de 3'50 i aquesta vegada es va quedar en 3'20, fent 3 nuls sobre 3'40.