Raquel González (AAC) assoleix el títol de campiona d' Espanya júnior en marxa

L' atleta formada als Lluďsos Raquel González (AAC) ha obtingut el títol de campiona d' Espanya júnior de marxa a la prova celebrada a la localitat cŕntabra de Castro Urdiales sobre una distŕncia de 10 km, amb 5 voltes a un circuit de 2 km.

Amb aquest títol, la Raquel tanca el seu pas per la categoria júnior en aquest campionat amb un or i un bronze i es proclama campiona en ruta 3 anys després d' haver-ho aconseguit en categoria juvenil.

I s' ha de dir que ha estat un títol excessivament fŕcil, ja que l' absčncia d' algunes de les principals rivals de la Raquel, entre elles la millor júnior dels darrers anys, la burgalesa Lorena Castrillo, ha fet que li treiés més de 5 minuts i mig a la segona, que ha acabat amb una marca imprňpia d' una sots-campiona d' Espanya de la categoria. Tot i així, cal dir que la Raquel, lluny de conformar-se amb el títol, s' ha treballat una bona marca, ja que ha acabat a 30" del seu millor registre tirant tota l' estona sola.

Les júnior i les juvenils competien conjuntament. La clara dominadora de la prova ha estat una atleta que competia fora de concurs, l' hongaresa Julia Takacs, una marxadora feta a Madrid perň que manté la seva nacionalitat. La Julia ha vençut amb un temps de 48'00".

La Raquel ha entrat a gairebé 2 minuts, exactament amb un temps de 49'56".

Les 10 següents en crear la línia d' arribada han estat juvenils, fet que parla del baix nivell júnior que esmentŕvem abans, sobretot si tenim en compte que la categoria juvenil estŕ composada per atletes del 1991 i 1992 i la júnior del 1989 i 1990. La millor juvenil, la madrilenya Sara Alonso, ha acabat no gaire lluny de la Raquel amb un prometedor temps de 50'12".

A la mateixa categoria que la Raquel hi ha participat la també ex-lluisenca Patricia Ventura (AAC), que s' ha classificat 7Ş entre 13 participants amb una marca de 58'14".