Josè Ríos (Adidas) es proclama campió d' Europa de cros per seleccions

Bona actuació d' en José Ríos (Adidas) al Campionat d' Europa de cros per clubs disputat a la localitat de Toro (Zamora).

L' objectiu de l' equip espanyol era vèncer per seleccions i situar com a mínim un atleta en el podi individual. Així, Alberto García i Chema Martínez s' havien autoproclamat com a favorits. Amb aquestes intencions, els 6 atletes espanyols s' han mantingut al nombrós grup capdavanter fins a la darrera volta.

A l' hora de la veritat, l' ucrainès Sergey Lebed ha demostrat novament ser el millor europeu de la darrera dècada en cros i s' ha imposat clarament amb un temps de 31'47". És ni més ni menys que el 7è títol europeu en cros per a Lebed. Segon ha entrat el suec Mustafá Mohamed amb 31'56" i 3er el portuguès Rui Silva amb 31'58", superant als darrers metres un combatiu Chema Martínez que finalment ha entrat 5è amb 32'04", perdent el bronze al final després d' haver-se escapat amb Lebed i Mohamed . La resta d' espanyols han estat Jesús España (6è amb 32'05"), el nostre José Ríos (finalment 10è amb 32'12", a 16" de les medalles), Alberto García (12è amb 32'16"), Carles Castillejo (14è amb 32'27") i Sergio Sánchez (18è amb 32'32").

Òbviament, l' objectiu de col.locar algun atleta individualment al podi no ha estat possible. En canvi, Espanya sí s' ha fet amb la victòria co.lectiva i, a més, amb molta superioritat. Puntuaven els 4 primers corredors de cada selecció i Espanya ha sumat 33 punts, seguida de lluny per Portugal amb 64 i per França amb 75.

Pel que fa a les dones, també s' han imposat per equips, tot i que a priori ho tenien més difícil que els homes. La guanyadora individual ha estat la que sense dubte és la millor atleta espanyola de sempre, la palentina Marta Domínguez. Tot i que en un principi no entrava als seus plans la seva participació en aquest campionat, finalment es va decidir només amb la intenció d' ajudar a la selecció per equips. I evidentment ho ha fet amb la seva gran victòria, amb un temps de 26'58". A falta d' 1 km i escaig quedaven 4 corredores al capdavant i, evidentment, en sobrava una per al podi. Així, l' atleta de Navarcles Rosa Mª Morató ha estirat fort del grup i ha aconseguit despenjar una atleta per assegurar-se el podi. Finalment, la segona ha estat la francesa Julie Coulaud amb 27'01" i en 3ª posició la sorpresa agradable de la jornada, la Rosa Mª Morató, amb 27'04". 4ª ha estat la russa Mariya Honovalova amb 27'07".

La resta d' espanyoles han estat Iris Fuentes Pila (12ª amb 27'38"), Alessandra Aguilar (17ª amb 27'47"), Judit Pla (20ª amb 27'58") i Sonia Bejarano (21ª amb 28'01").

En la classificació col.lectiva, Espanya s' ha imposat amb 33 punts (curiosament els mateixos que els homes), per davant de Gran Bretanya (47) i Portugal (69).