3 ors, 2 argents i 1 rècord del club al Campionat de Catalunya infantil i aleví

Els bons resultats a la fase clasificatòria feien preveure que els atletes del club recollirien unes quantes medalles a la final del Campionat de Catalunya infantil i aleví, tal i com així ha estat. 3 ors, 2 argents i 1 nou rècord del club són una collita sensacional.

Els germans Baker eren els més clars candidats a penjar-se l' or, tal i com així ha estat.


En categoria infantil, en Ricard Baker (a la foto amb la seva germanaLauren) s' ha penjat ni més ni menys que dues medalles d' or.

Amb els resultats de la fase prèvia, semblava que seria el clar guanyador en llargada i que en alçada hauria de quedar primer o segon. Doncs contràriament al que semblava, la seva victòria més senzilla ha estat en alçada, prova en la que s' ha imposat amb 1'56, avantatjant clarament el 2on, 3er i 4rt, tots tres amb 1'45. En Ricard ha començat saltant 1'35 i 1'45 a la primera. Amb aquest darrer salt ja apuntava a que seria el campió, ja que els 3 rivals que també van superar 1'45 ho van fer al 2on o al 3er intent i, per tant, haurien hagut de superar els 1'50 per guanyar en Ricard. L' únic, però, que va poder amb els 1'50 va ser el propi Ricard (a la segona), per superar després els 1'56 al 3er intent i deixar ja la competició sense intentar superar més la seva marca.

En llargada, en canvi, on semblava que la seva victòria seria clara (a la fase prèvia va saltar 5'17 per 4'68 del seu immediat perseguidor), va guanyar amb més dificultats, tot i que va encapçalar la prova des del primer intent, en el que va saltar 5'09. Al segon va millorar amb 5'19, però l' Albert Raga, del Mollet, es va apropar perillosament amb 5'13. Al 3er intent en Ricard va saltar 5'22 i, a partir d' aquí, la classificació pel que fa als dos primers ja no es va bellugar. També en infantils, en 1000 obstacles en Víctor Garcia es va classificar 6è amb 3'20"99 (a 6 dècimes del seu rècord del club) i en Carles Rey va millorar lleugerament el seu registre, quedant 15'e amb 3'40"39.

En Marc Correa, per la seva banda, va entrar 9è en 3000 amb 11'13"65, millorant en 1 segon la seva millor marca i no obtenint plaça de finalista (entre els 8 primers) per només 4 centèssimes de segon.

L' altra medalla d' or la va obtenir l' aleví Lauren Baker (a la foto) en alçada. De fet, s' hauria hagut de produir un daltabaix per no aconseguir-la, ja que les seves marques estan molt per sobre de les de la resta de competidores.

De fet, el seu primer salt del concurs (1'23 al 1er intent) ja li va proporcionar l' or, ja que la sots-campiona es va quedar en aquesta alçada, però la va superar al segon intent. Després, la Lauren va continuar saltant a la primera 1'30, 1'35 i 1'40, no podent ja amb els 1'45 amb els que hauria elevat en 1 centímetre el seu rècord de Catalunya.

En llargada, semblava que la Lauren hauria de lluitar per l' argent ja que, a la fase prèvia, va saltar 3'86 i el seu millor registre era de 4'25, quan la millor classificada havia saltat 4'34. A la final, però, el seu comportament va ser excepcional: 4'47 que superen el seu rècord del club en 22 centímetres. Tot i això, no va poder amb la campiona, l' atleta del Pratenc Estela Pellicer (4'55). De tota manera, un 10 per la Lauren.

Una curiositat, amb aquests 4'47, la Lauren es va quedar a 1 centímetre del rècord del club... infantil!!!, que té la Mª Trinidad Piñeiro amb 4'48 des del 1977.

L' altre argent el va assolir l' Alba Grau en 60 llisos. A la fase prèvia va obtenir el millor registre, però amb moltes atletes trepitjant-li els talons. A les semifinals, les 6 millors atletes van classificar-se amb només un
marge d' 11 centèssimes entre elles, fent l' Alba el 4rt millor temps amb 9"00. Així doncs, qualsevol cosa podia passar a la final. I, de fet, la final va ser força igualada, però només entre 3 atletes, ja que les altres van fer temps força pitjors que a les semifinals.
Així, l' Alba va repetir el seu registre de la semifinal (9"00) però, mentre que aleshores havia estat superada per 3 atletes, a la final només la va poder vèncer la laietanenca Jankey Sowe (8"93) i va superar ajustadament l' atleta del Sant Cugat Constança Cerrada (9"02). La 4ª va entrar lluny, amb 9"31.

L' altra atleta que s' havia classificat era la també aleví Sara Dorda en 600. La Sara s' havia classificat 8ª a la fase prèvia amb 2'02"04, però no va poder repetir la seva actuació i a la final es va classificar 12ª amb 2'05"54.