Albert López i Mª Helena Gaeta or i Joaquín Joyas bronze al Campionat de Catalunya de veterans

S' ha disputat aquest dissabte a l' Estadi Joan Serrahima de Barcelona el Campionat de Catalunya de veterans en pista. 4 atletes del club hi han participat i, de fet, les coses no han anat gaire bé tot i assolir tres medalles. Anem per ordre cronològic:

A les 9:30 es donava la sortida dels 10.000 per a totes les edats i, entre els 25 participants, hi havia en Jordi Fernández a la categoria M35. En Jordi havia patit molèsties al genoll durant la setmana i no estava convençut de poder acabar la cursa. Tot i això, ha sortit en el grup capdavanter, juntament, entre d' altres, amb els laietanencs Alfred Redrado i Aleix Aznar, despenjant-se aviat el també laietanenc Ferran Rey. Al quart quilòmetre, però, el genoll d' en Jordi ha dit prou i s' ha vist obligat a retirar-se. Una llàstima, perquè recordem que fa 15 dies va fer 34'24" als 10 km de Pineda i el sots-campió de Catalunya ha estat l' Aleix Aznar amb 35'43"42. L' Alfred Redrado també ha estat sots-campió, en aquest cas en M40, amb 34'50"70.

A les 11:30 s' havia de donar la sortida dels 800 femenins, però un lamentable retard de 45' per errades continuades dels jutges en la col.locació de les
tanques a les proves anteriors al 800 ha fet que les 3 úniques participants sortissin evidentment amb males sensacions degut a haver hagut d' allargar moltíssim l' escalfament, agreujat a més per un molest vent a la recta de contrameta.

A més, una de les participants, la Mª Gràcia Coll, del Girona Costa Brava, sortia únicament per ajudar la Mª Helena Gaeta al seu objectiu de millorar la seva marca personal de 2'32"03. L' altra participant, de categoria F40 (la Mª Helena pertany a la F35) ha marxat en solitari cap endavant i ni la Mª Gràcia s' ha sentit còmoda en el seu paper de llebre ni la Mª Helena ha tingut tampoc bones sensacions en cap moment, de manera que s' ha hagut de conformar amb una marca de 2'38"59 que li han atorgat un títol de campiona descafeinat que, evidentment, no la satisfà, ja que les dues atletes que han acabat han acabat campiones a les seves respectives categories. Aquesta, per desgràcia, és una característina massa freqüent en les proves veteranes de dones.

En Joaquín Joyas corria el 800 immediatament després que la Mª Helena i, per tant, ha patit el mateix problema amb el retard i el vent. A diferència de les dones, però, ha estat una cursa nombrosa i disputada. Així, el 400 s' ha passat a un ritme lentíssim de 1'07"8 amb en Joaquín al capdavant fins que, a falta de 200 metres, s' ha vist superat per Manel Rodríguez del C.N. Olot i José Luis Lozano, de l' Universitari. L' sprint final ha estat veritablement emocionant (tal i com es pot veure a la foto del costat), però en Joaquín no ha pogut superar cap dels seus dos companys de fuga a la darrera recta i s' ha hagut de conformar amb la medalla de bronze que, realment, no acaba
de deixar del tot un bon regust perquè es troba en un molt bon moment de forma i, probablement, si s' hagués deixat que els seus dos màxims rivals prenguessin la iniciativa no se li hauria escapat la victòria. Els temps finals han estat 2'08"88 pel campió (Lozano, a la foto de blanc), 2'08"93 pel sots-campió (Rodríguez) i 2'09"25 per a en Joaquín. Cal destacar que en Joaquín ha corregut els últims 400 metres en 1'01"4, i, per tant, si no ha pogut guanyar acabant tan fort és perquè realment el nivell dels 3 primers era molt alt. Prova d' això és que el quart ha arribat 5 segons més tard (2'14"56).

El millor ha vingut a la tarda de la mà de l' Albert López. Acabat de sortir d' una lesió, tenia l' objectiu de córrer el 1500 sense molèsties. Així, ha sortit molt prudent, passant el primer 400 a l' última posició de 20 atletes (tots de la categoria M35). Poc a poc ha anat progressant fins a col.locar-se segon al pas pel 1000 (2'57"). Finalment, als darrers 100 metres s' ha trobat bé i ha pogut canviar bruscament per imposar-se molt còmodament amb un temps de 4'19"56, seguit a certa distància de l' atleta del Laietània Joaquim Alabarce, segon amb 4'20"71. El millor de tot, que no ha tingut cap molèstia física.