IMANOL CASTILLA MILLOR ESPORTISTA JUVENIL DE MATARÓ 2006

L' Imanol Castilla, porter titular del F.C. Barcelona, ha estat escollit millor esportista juvenil de Mataró al 2006. Tot i que ell no té cap relació amb el club, volíem destacar-ho pel fet de ser fill de l' Antonio Castilla.

L' única atleta del club nominada, la cadet Mireia Bonjoch, no ha vist reflexada la seva impressionant temporada amb una de les primeres posicions i el jurat finalment l' ha situat en 4ª posició. S' ha de dir que si el jurat es basa només en resultats sense comparar les dificultats entre esports, era difícil millorar aquesta posició.
M´ explico: la Mireia va ser campiona d' Espanya i de Catalunya amb rècord català inclòs. Un currículum gairebé insuperable. La pega que té: no hi ha cap campionat internacional de la seva categoria en atletisme. En canvi, dos de les tres atletes que l' han avantatjat sí han pogut competir internacionalment i, a més, una d' elles és gimnasta. Tothom sap que una atleta cadet és una nena i que una gimnasta cadet ja és tota una adulta en el seu esport.

Això no és cap crítica al jurat, ja que és molt difícil de valorar realment qui té més mèrit ens esports diferents. Això que quedi clar. Però també és cert que de vegades es creen situacions injustes.

Dos ex-atletes dels Lluïsos, ambdues a l' Agrupació, a les quals el club havien presentat com a candidates també estaven nominades:

La sènior Esmeralda Arriscado va acabar en 3ª posició, per darrere de les dues esportistes que clarament eren millors: la jugadora de basquet Núria Martínez i la portera de hoquei Marta Bartrés.

La marxadora juvenil Raquel González també va acabar 3ª, però compartint guardó amb la nadadora Berta Cantó. Van quedar per davant la jugadora de tennis taula Galia Dvorak i la de basquet Anna Carbó. Amb aquestes esportistes fa 2 ó 3 anys que es dóna una circumstància curiosa. El nivell de totes elles és tan elevat que campiones d' Espanya s' han quedat més d' una vegada fora de les nominacions. En canvi, el nivell d' altres categories és molt més baix. Per exemple, en cadets masculins el jurat només hi havia dos esportistes nominats i en infantils masculins tres.

< Tornar a notícies